Comunitatea călătorilor cu stil, Povești și sfaturi de călătorie

Ain Dubai, cea mai înaltă roată din lume

Amplasată pe Insula Bluewaters, Roata Ain Dubai este o nouă atracție pe lista recordurilor mondiale care urmează să fie doborâte de Dubai. Ain Dubai, roata gigantică, se va deschide publicului pe 21 octombrie 2021, devenind astfel cea mai mare roată din lume. Este situată în fața plajei Jumeirah Beach Residences și va oferă vederi panoramice asupra coastei și orizontului orașului Dubai. Nu a învins concurența, putem spune că a distrus-o.

La peste 250 de metri, Ain Dubai este cu 82 de metri mai înaltă decât renumita High Roller din Las Vegas. Este de aproape două ori mai mare decât London Eye, care se înalță peste Tamisa la 135 de metri. A depășit și faimoasa Singapore Flyer, care măsoară 165 de metri.

Cum va fi experiența Ain Dubai?

Ain Dubai Bluewaters Island va oferi, fără îndoială, o experiență unică. Structura gigantică are 48 de cabine închise, dintre care unele pot primi până la 30 de persoane. În total 1400 de persoane pot călători în același timp, dar din cauza condițiilor actuale, numărul a fost limitat la 10 persoane în fiecare cabină.

Fiecare călătorie durează 38 de minute. Capsule inteligente cu aer condiționat, oferă un zbor lin spre cer și pachete unice. Ecrane LED în fiecare capsulă care oferă informații vizitatorilor despre toate reperele pe care le văd! Veți putea rezerva experiențe private în cabină pentru a sărbători ocazii speciale, cum ar fi o cină romantică pentru doi sau o petrecere cu prietenii. Cabinele Ain Dubai pot fi rezervate și pentru întâlniri de afaceri, lansări de produse, cine de gală și multe altele. 

Lucruri interesante despre Ain Dubai

Construcția a durat mai mult de opt ani, cu toate că deschiderea fusese anunțată pentru anul trecut, oficialii au ales să fie o dată cu Expo 2020 Dubai.

Pentru construcția roții din Dubai s-au folosit 9.000 de tone de oțel, cu aproximativ 25% mai mult decât cantitatea utilizată pentru construirea Turnului Eiffel din Paris.

Lungimea fiecărei spițe din roata din Dubai este mai mare decât cea a unui teren de fotbal profesionist. Dacă ar fi să așezați toate firele adăpostite în interiorul cablurilor cap la cap, lungimea totală ar fi egală cu distanța de la Dubai la Cairo: 2.400 de kilometri!

Dinning on the sky la Ain Dubai! O experiență gourmet unică

Experiența mesei la înălțime este deschisă pe tot parcursul zilei. Ei bine, asta înseamnă că poți alege ora din zi când vrei să urci spre nori și să te bucuri de o masă. Cei care preferă să ia masa în timpul zilei pot alege opțiuni pentru micul dejun sau prânz, în timp ce iubitorii apusului pot opta pentru plimbarea de seară. 

Cabinele se mișcă într-un ritm lent, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la senzația de neliniște sau amețeală. Sunt mai multe tipuri de pachete, așa că puteți alege momentul din zi dorit.

Biletele s-au pus deja în vânzare, așa că în vacanță la Dubai planificați și o experiență unică la Ain Dubai!

S-ar putea să-ți placă și...